Pomůcky pro péči o nemocné nejen pro pečovatelky

Pečovatelky nebo lidé pečující o své blízké pro jejich práci mají dnes k dispozici celou řadu pomůcek, které zásadně zlepšují péči o nemocné. Mezi klíčové produkty patří čisticí pěna MoliCare Skin, ochranný zinkový krém MoliCare Skin a podložky MoliCare Bed Mat, které přinášejí efektivní a šetrné řešení pro čištění, ochranu pokožky a ochranu lůžka.

Čisticí pěna MoliCare Skin umožňuje rychlé a šetrné čištění pokožky po úniku moči nebo stolice, a to bez nutnosti použití vody a mýdla. Tato pěna nejenže eliminuje nepříjemné zápachy, ale také poskytuje jemnou péči, která respektuje citlivou povahu pokožky.

Když jde o ochranu pokožky, ochranný zinkový krém MoliCare Skin je tím pravým pomocníkem. Chrání pokožku před vlivem moči a stolice, zatímco zlepšuje její pružnost a hydrataci. Stačí tenká vrstva a kůže je chráněná.

Kromě péče o pokožku je rovněž důležité zajistit ochranu lůžka.Podložka MoliCare Bed Mat je určena pro osoby se střední a těžkou inkontinencí. Její absorpční jádro z celulózy zajišťuje vysokou savost a celý povrch potažený netkanou textilií je příjemný na dotek. Spodní strana podložky je potažena neklouzavou a nepropustnou fólií, která drží ložní prádlo v suchu a zabraňuje pohybu podložky po lůžku.

Dalšími opodstatněnými pomůckami pro péči o nemocné nebo blízkou osobu jsou například čistící ubrousky, ochranný olej ve spreji, mycí žínky, či masážní gel.

Pro doplňkovou péči o hygienu nemocného doporučujeme vyzkoušet – mycí čepici MoliCare Skin, která je impregnovaná šamponem a kondicionérem. Umožňuje rychlé, jemné a pohodlné umytí vlasů bez nutnosti použití vody a následného oplachování. Je vhodná i pro citlivou pokožku hlavy. A pro ještě příjemnější použití je možné čepici před použitím nahřát v mikrovlnné troubě. V moment, kdy není možná klasická koupel a mytí vlasů na lůžku je komplikované, mycí čepice je pak ta správná volba.

Tyto inovativní pomůcky nejen zjednodušují péči pečovatelkám, ale také zvyšují komfort a pohodu nemocným. Díky nim je péče o pokožku a hygienu nemocných efektivnější a příjemnější než kdy předtím.